KiBirLi_PrenS.

KiBirLi_PrenS. Maraqlı 26-03-2023, 09:30

Ada çayı

Ada çayı
Adaçayı yağı — Ölkəmizdə acı alma yağı olaraq bilinən Adaçayı yağı bitkisinin hündürlüyü 100-130 sm-ə qədər çatan çox illik bitkinin yağı. Bu bitkinin qoxusu fərqli və cəzbedicidir. Özünəxas xarakteristik qoxusu var. Çox vaxt sarımtıl, bəzi hallarda isə rəngsizdir. Adaçayın bitkisinin vətəni Orta Avropa və Balkanlardır. Hal-hazırda dünyanın hər yerində hətta Azərbaycandada yetişdirilir. Adaçayının digər adı Acı Alma yağıdır. Buna səbəb isə yağın əldə edildiyi Salvia triloba bitkisinin budaqlarında almanı xatırladan balaca tünd yaşıl rəngli toxumların olmasıdır. Bu toxumların tərkibində 60-a qədər Sineol maddəsi var. Adaçayı yağını bitkinin yarpaq və çiçəklərindən buxar damcı yoluyla əldə edirlər. Ən çox yağ Salvia Officinalis növündən alınır. Adaçayı yağının bir neçə növləri var, buna görə də müxtəlif yerlərdən alınmış adaçayı yağı, müxtəlif bitki növlərindən əldə edilmiş olur. Rəğbət görən Adaçayı yağının digər növü Salvia Scleradır. Bu növdən alınan yağlardan kosmetalogiyada istifadə olunur.

Məlumat Saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

Bəyən Sevgi Gülüş Şok Üzgün Əsəbi
398 304 394 361 351 331

Oxşar xəbərlər Digər trend xəbərləri

Məlumat Saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

Məlumat Sizin rəyə rəy yazmaq 15 gündən sonra mümkündür.